Jak usunąć kogoś z zespołu albo samemu opuścić workspace?
Członków usuwasz w menu workspace w sekcji „Team” (Zespół) przyciskiem „Entfernen” (Usuń). Jeśli sam chcesz odejść, dotknij tam na dole „Workspace verlassen” (Opuść workspace) – to działa dla Administratorów i Pracowników.
Gdy ktoś odchodzi z twojej firmy, od razu odbierasz mu dostęp do workspace. Jego posty i pliki pozostają w workspace.
Usuwanie członka
- Otwórz menu workspace (u góry, na nazwie twojego workspace) i wybierz Team (Zespół).
- Znajdź tę osobę na liście Mitglieder (Członkowie).
- Dotknij Entfernen (Usuń). Osoba od razu traci dostęp do tego workspace i dostaje powiadomienie.
Informacja: Jej konto w tiaki pozostaje – traci tylko dostęp do twojego workspace. Jeśli zaprosiłeś ją do wszystkich swoich workspace, usuń ją w każdym z nich.
Samodzielne opuszczenie workspace
- Przełącz się na workspace, który chcesz opuścić.
- Otwórz w menu workspace Team.
- Dotknij na samym dole Workspace verlassen (Opuść workspace). Osoby odpowiedzialne za workspace dostaną powiadomienie.
Uwaga: Potem nie zobaczysz już tego workspace. Wrócić możesz tylko z nowym zaproszeniem.
Nie działa?
- Nie widać przycisku „Entfernen”? Usuwać mogą Właściciele oraz Administratorzy, którym Właściciel pozwolił zapraszać. Właściciela nie może usunąć nikt.
- Nie ma przycisku „Workspace verlassen”? Właściciele nie mogą opuścić własnego workspace.
- Chcesz zatrzymać jeszcze nieprzyjęte zaproszenie? Dotknij w Offene Einladungen (Otwarte zaproszenia) przycisku Zurückziehen (Wycofaj).
- Nie wiesz, co dalej? Napisz do nas przez Zadaj pytanie w centrum pomocy.
Powiązane artykuły
- Jakie są role i kto co może?Są trzy role: Właściciele mogą wszystko, Administratorzy prowadzą workspace, ale nie mogą go usunąć, a Pracownicy piszą posty i przesyłają je do zatwierdzenia. Rolę zmieniasz w menu workspace w sekcji „Team” (Zespół).
- Jak zaprosić pracowników do mojego workspace?Otwórz w menu workspace „Team” (Zespół), w sekcji „Jemanden einladen” (Zaproś kogoś) wpisz adres e-mail, wybierz Pracownika albo Administratora i dotknij „Einladen” (Zaproś). Osoba dostanie e-mail z linkiem ważnym 7 dni.