İçeriğe geç

Google profilindeki açıklamayı ve hizmetleri nasıl değiştirirsin?

Güncelleme 2 dk okuma

Google konumunun “Profil” sekmesinde “Name & Geschichte” altında açıklamayı değiştirir, “Leistungen” altında yeni hizmetler eklersin. Google’da ancak “An Google senden” ile bir şey değişir.

Uygulamada aç Bunu kim yapabilir? Sahip, Yönetici
Bu sayfada

Profil sekmesinde Google’ın işletmen hakkında gösterdiği her şeyi düzenlersin: açıklama, iletişim, adres, kategoriler, hizmetler ve özellikler. tiaki yazarken sana yardım eder.

Açıklamayı değiştirme

  1. Netze (Ağlar) altında Profile (Profiller) bölümünü aç, konumuna dokun ve Profil sekmesine geç.
  2. Name & Geschichte (Ad ve hikâye) bölümünü genişlet.
  3. Beschreibung (Açıklama) alanına yaz (en fazla 750 karakter) – ya da Mit tiaki schreiben (tiaki ile yaz) seçeneğine dokun, anahtar kelimeleri seç ve Vorschlagen (Öner) seçeneğine dokun. In das Feld übernehmen (Alana aktar) ile öneri alana yerleşir.
  4. An Google senden (Google’a gönder) seçeneğine dokun.

Hizmet ekleme

  1. Profil sekmesinde Leistungen (Hizmetler) bölümünü genişlet.
  2. Leistung hinzufügen (Hizmet ekle) seçeneğine dokun.
  3. Leistung (Hizmet) adını, istersen bir Kurzbeschreibung (Kısa açıklama) ve bir Preis in Euro (Euro cinsinden fiyat) gir.
  4. An Google senden seçeneğine dokun.

İpucu: Profil prüfen (Profili kontrol et) ile tiaki, Google’ın kategorin için neler sunduğuna ve sende nelerin eksik olduğuna bakar. Eksik hizmetleri öneriye dokunarak eklersin.

Not: Wächter (Bekçi) her gece Google’daki profilini tiaki’deki hâliyle karşılaştırır. Wächter & Änderungen (Bekçi ve değişiklikler) altında dışarıdan yapılan değişiklikleri yalnızca Melden (Bildir) mi yoksa Zurücksetzen (Geri al) mı yapacağını seç.

Olmuyor mu?

  • “Google prüft gerade eine Änderung an diesem Profil” (Google şu anda bu profildeki bir değişikliği inceliyor): Google işini bitirene kadar eski hâli gösterir.
  • Adresi değiştirdin ama bir şey olmadı: Google her adres değişikliğini inceler, bu birkaç gün sürebilir.
  • “Ändern können nur Inhaber und Verwalter” (Yalnızca sahipler ve yöneticiler değiştirebilir): Çalışanlar profili yalnızca görür.
  • Google reddetti: Wächter & Änderungen altında Letzte Änderungen (Son değişiklikler) bölümünde neyin kabul edilmediğini görürsün.
  • Takıldıysan yardım merkezinde Soru sor üzerinden bize yaz.

İlgili makaleler

Bu makaleyle ilgili hâlâ sorun mu var?

Bize yaz – kişisel olarak ilgilenir ve e-posta ile yanıt veririz.

TR