Przejdź do treści

Jak zmienić opis i usługi w swoim Profilu Firmy w Google?

Aktualizacja 2 min czytania

W zakładce „Profil” swojej lokalizacji w Google zmieniasz opis w sekcji „Name & Geschichte” (Nazwa i historia), a nowe usługi dodajesz w sekcji „Leistungen” (Usługi). Coś zmienia się w Google dopiero po „An Google senden” (Wyślij do Google).

Otwórz w aplikacji Kto może to zrobić? Właściciel, Administrator
Na tej stronie

W zakładce Profil (Profil) dbasz o wszystko, co Google pokazuje o twojej firmie: opis, kontakt, adres, kategorie, usługi i atrybuty. tiaki pomaga ci pisać.

Zmiana opisu

  1. Otwórz w Netze (Sieci) punkt Profile (Profile), dotknij swojej lokalizacji i przejdź do zakładki Profil.
  2. Rozwiń Name & Geschichte (Nazwa i historia).
  3. Napisz Beschreibung (Opis – do 750 znaków) – albo dotknij Mit tiaki schreiben (Pisz z tiaki), wybierz słowa kluczowe i dotknij Vorschlagen (Zaproponuj). Przyciskiem In das Feld übernehmen (Wstaw do pola) propozycja trafia do pola.
  4. Dotknij An Google senden (Wyślij do Google).

Dodawanie usługi

  1. Rozwiń w zakładce Profil sekcję Leistungen (Usługi).
  2. Dotknij Leistung hinzufügen (Dodaj usługę).
  3. Wpisz Leistung (Usługa), jeśli chcesz także Kurzbeschreibung (Krótki opis) i Preis in Euro (Cena w euro).
  4. Dotknij An Google senden.

Porada: Przyciskiem Profil prüfen (Sprawdź profil) tiaki sprawdza, co Google oferuje dla twojej kategorii, a czego jeszcze u ciebie brakuje. Brakujące usługi przejmujesz jednym dotknięciem propozycji.

Informacja: Wächter (Strażnik) co noc porównuje twój profil w Google z twoim stanem w tiaki. W sekcji Wächter & Änderungen (Strażnik i zmiany) wybierz, czy zmiany z zewnątrz ma tylko Melden (Zgłaszać), czy Zurücksetzen (Cofać).

Nie działa?

  • „Google prüft gerade eine Änderung an diesem Profil” (Google sprawdza właśnie zmianę w tym profilu): Dopóki Google nie skończy, pokazuje jeszcze stary stan.
  • Adres zmieniony, ale nic się nie dzieje: Google sprawdza każdą zmianę adresu, to może potrwać kilka dni.
  • „Ändern können nur Inhaber und Verwalter” (Zmieniać mogą tylko Właściciele i Administratorzy): Pracownicy mogą profil tylko oglądać.
  • Google odrzucił zmianę: W Wächter & Änderungen w sekcji Letzte Änderungen (Ostatnie zmiany) widzisz, co nie zostało przyjęte.
  • Nie wiesz, co dalej? Napisz do nas przez Zadaj pytanie w centrum pomocy.

Powiązane artykuły

Masz jeszcze pytania do tego artykułu?

Napisz do nas – zajmiemy się tym osobiście i odpowiemy e-mailem.

PL